Historie Theewen koeltechniek & airconditioning B.V. 

Guus Theewen kwam al op zestien jarige leeftijd, na het afronden van de L.T.S., in aanraking met het vak koeltechniek. Na een periode van ongeveer 25 jaar in dienst van verschillende koeltechnische bedrijven geweest te zijn, besloot hij op 41-jarige leeftijd een eigen zaak te beginnen. In de aanvangsperiode werkte Guus Theewen vanuit zijn eigen huis. Hij had hiervoor zijn fietsenschuurtje omgebouwd tot een kleine werkplaats en zijn serre tot kantoor. In 1986 werd het bedrijf gestart. In het begin bestond zijn klantenkring voornamelijk uit particulieren en enkele bekende relaties. De klantenkring en daardoor ook het werk groeide gestaag waardoor Guus in 1987 zijn eerste werknemer in dienst nam.

 

In 1988 werd het omgebouwde fietsenschuurtje te klein en werd er een bedrijfspand gekocht aan de Zandstraat in Venlo. In de jaren die hierop volgden ontwikkelde het bedrijf zich verder waardoor verdere uitbreiding van het personeelsbestand noodzakelijk werd. In 1990 werd de huidige directeur Mark Theewen werkzaam binnen Guus Theewen Koeltechniek, hij kwam in dienst voor het organiseren van de administratie. Omdat de kantoorruimte in de oude situatie beperkt was, werd in 1995 besloten om het kantoor te verhuizen naar de bovenverdieping van het pand.

 

Deze verhuizing was tevens de aanleiding om de gehele administratie te automatiseren, van boekhouding tot facturering en van het inplannen van het onderhoud tot het maken van de servicebonnen. In 2000 werd Mark Theewen officieel vennoot van de toenmalige vennootschap Guus Theewen Koeltechniek V.O.F., waarbij het traject van de overname van het bedrijf door Mark gestart werd.

 

Een nieuwe mijlpaal in de historie van Guus Theewen Koeltechniek werd in 2004 bereikt. Het bedrijf was op de oude locatie behoorlijk uit zijn jasje gegroeid en er werd besloten om een volledig nieuw pand te bouwen op De Gruisdonk 23 in Venlo - Blerick. Deze nieuwbouw kon geheel naar eigen wens worden ontwikkeld en ingericht, zodat het bedrijf aan zijn klanten een nog betere dienstverlening kan bieden.

Guus Theewen startte in 1986 het familiebedrijf dat sinds 2004 gevestigd is op De Gruisdonk 23 in Venlo.